Gebedsbrief                                                                                            16 juli 2021

“Wat kunnen de rechtvaardigen doen als de fundamenten worden vernietigd?” (Ps.11:3)

Dat is de vraag die we stellen als we naar KwaZulu/Natal kijken. In elke stad en stad worden de winkels geplunderd. Ook in Richmond: supermarkten leeg, banken vernield, postkantoor geplunderd. De spoorlijnen staan ​​vol obstakels. Vrachtwagens zijn verbrand, geldautomaten uit de muur gerukt. De economische infrastructuur wordt voor een groot deel vernietigd. De grootste raffinaderij van het land, in Durban, is buiten gebruik. Bijna nergens brandstof beschikbaar. Meer dan 200 doden. In de nasleep van de wijdverbreide uitbarsting van woede en frustratie in Natal en Gauteng staan ​​de mensen uren in lange rijen in de rij om brood of een liter melk te kopen. Geen medicijnen meer te koop. Een totale ramp. En dat alles in een land waar de Covid-besmettingen als nergens anders de kop opsteken. De drang om te vaccineren is gestopt. Iedereen met wie je praat is verbijsterd. Het is erger dan de donkerste dagen van de onrust in de jaren negentig.

 

Er wordt gezegd dat de opstand een protest is tegen de gevangenneming van ex-president Zuma. Maar het liep totaal uit de hand. Het lijkt erop dat een groot deel van de Zoeloe-bevolking eraan heeft deelgenomen, althans hier in het Zuiden. Mogelijk was het de bedoeling van de aanstichters om een ​​bloedige reactie uit te lokken die plaats zou maken voor een staatsgreep. We weten het niet. Het is in ieder geval totale chaos in Kwa-Zulu/Natal.

Onze broeders en zusters vragen dringend uw gebeden. Psalm 11 komt in me op. Ongelovigen zouden je adviseren om als een vogel naar de bergen te vluchten. Maar de Psalm begint met de krachtige uitspraak: “Bij de Heer zoek ik mijn toevlucht” Hij heeft ons niet in de steek gelaten. Hij beproeft de rechtvaardigen en de goddelozen. We moeten kiezen. Aan wiens kant sta je? Voor of tegen het evangelie. En als er wordt gezegd (vs.8) dat Hij de goddelozen zal oordelen met vurige kolen, moet ik ook denken aan de woorden van Paulus in Romeinen 12:20,21: “Als uw vijand honger heeft, geef hem te eten; als hij dorst heeft, geef hem dan iets te drinken. Door dit te doen, hoop je brandende kolen op zijn hoofd. Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade met het goede”

Bid je mee met je broeders en zusters? Dat ze een christelijke houding mogen tonen. Leer om voor elkaar te zorgen. Niet deelnemen aan racistische haatcampagnes. Bid dat er voedsel beschikbaar komt voor de miljoenen hongerige mensen. Bid voor president Ramaphosa. Dat nederige leiders mogen opstaan, die vrede zullen zoeken.

Bid dat harten zich mogen openen voor het evangelie van genade voor zondaars. Dat is de enige boodschap die hoop biedt voor het land en zijn mensen.

Uw missionaris, Arie Reitsema