Students

Sorry, this entry is only available in Nederlands. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Van de eerste generatie van Zulu predikanten zijn twee predikanten met emeritaat (ds. Funeka en ds. Zaca) en de anderen groeien de komende jaren toe naar het emeritaat. Er is daarom behoefte aan een nieuwe generatie van Zulu predikanten.

Vijf jonge mannen volgen een opleiding theologie met als doel om predikant te worden. Eén van hen (Mduduzi Mahlangu) studeert fulltime aan de Theologische Faculteit van Potchefstroom en rondt zijn studie binnenkort af. De andere vier (Khehla Miya, Khula Mbanjwa, Mongameli Masuku, Sibu Ngcobo) worden in de praktijk opgeleid in KwaZulu-Natal. De praktijkopleiding is gebaseerd op discipelschap onder mentoraat van ds. Phungula. Dit is een duidelijke keuze voor de vorming in geloof en leven uit geloof. Daarnaast functioneren zij op verschillende manieren in de praktijk van de gemeente. Zij doen op die manier ervaring op in het jeugdwerk, preken en pastoraat. De theoretische vorming wordt gevolgd met Docenda, dat is het afstandsonderwijs van de Theologische Faculteit van Potchefstroom.

WordPress Theme built by Shufflehound.